2010. október 23., szombat

Almás-diós-mézes muffin


Amint kicsit lehűl az idő, megjön a kedvem a sütéshez. Pár éve nagyon sokféle muffint kipróbáltam, vannak már jól bevált receptjeim, ez a mostani viszont új. A receptet itt találtam.



Mint a legtöbb muffin esetében, előbb összekavarjuk a száraz, majd a  nedves alapanyagokat.
A száraz hozzávalók: 15 dkg. liszt, 10 dkg. darált dió (nekem most csak cukrozott volt itthon), 1 kiskanál szódabikarbóna, 1 kiskanál sütőpor, illetve egy fél kiskanál almás-sütemény fűszerkeverék.
A nedves hozzávalók: 1 egész tojás, 10 dkg. cukor ( ha a dió nem cukrozott akkor 15 dkg.), 2 evőkanál méz, 3 evőkanál tej, kb. 2 dl házi gyártmányú kefír, 1 alma lereszelve, 1 citrom héja lereszelve.

 A nedves és a száraz hozzávalókat előbb külön jól elkeverjük, majd egybeöntjük és összekeverjük így is.


Az elegyet a muffinpapirral kibélelt muffinsütőbe porciózzuk -  nekem sosem sikerül 12 darabra elegendő masszát készíteni, mindig marad még kb. 2 muffinra való, ez most is így történt.

A muffinokat 175 fokra előmelegített sütőben sütjük meg, majd jóízűen elfogyasztjuk.

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése