2012. június 29., péntek

Csokitorta málnával

Ismét egy recept  Michel Roux kiváló könyvéből.



Az alaptészta a pate sucrée, vagyis édes tészta, amely minden gyümölcsös tarte-hoz kiváló, erre kerül a friss málna és a csoki ganache.

Hozzávalók:
A tésztához:

25 dkg liszt
10 dkg enyhén puha vaj
10 dkg porcukor
csipet só
2 egész tojás

A csokikrémhez:
250 ml. habtejszín
200 g jó minőségű étcsoki
5 dkg jó minőségű vaj

A lisztet elkeverjük a porcukorral és sóval, majd belemorzsoljuk a vajat. A tojásokkal lágy tésztává gyúrjuk, majd a tésztát 1-2 órára hűtőbe tesszük.
Pihentetés után kinyújtjuk és egy piteformában vakon sütjük, 190 fokon, kb. 20 percig, majd eltávolítjuk a sütőbabot és még 5-10 percig 180 fokon sütjük. Figyelni kell hogy a széle ne égjen meg.



Amikor kihűlt a tészta kb. 25 dkg. málnát összevegyítünk apróra vágott mentalevéllel és ezt szétterítjük a tésztán. Elkészítjük a csokikrémet.
A habtejszínt alacsony hőfokon felforraljuk, ebbe beletördeljük az étcsokit. Közben folyamatosan keverjük habverővel, hogy szépen elolvadjon a csoki. Amikor elolvadt lehúzzuk a tűzhelyről és beletördeljük a vajat, majd ezzel is simára keverjük.
A csokikrémet ráöntjük a málnára, és amikor kihűlt hűtőben tovább hűtjük 1-2 órán keresztül.


Friss málnaszemekkel tálaljuk.

Az eredeti recept Michel Roux -  Tésztavarázs c. könyvében jelent meg.

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése