Gyors és finom, és körte helyett más aromás gyümölccsel is elkészíthető.
Hozzávalók a tésztához:
12 dkg liszt
8 dkg Rama margarin
4 dkg porcukor
1 tojássárgája
Hozzávalók a töltelékhez:
25 dkg. félzsíros tehéntúró
6 dkg porcukor
2 egész tojás
1 citrom lereszélt héja
egy evőkanál vaníliáscukor
3-4 körte
Előbb elkészítem a tésztát - összevegyítem a lisztet a porcukorral, belemorzsolom a margarint, majd a tojás sárgájával lágy tésztává gyúrom. Egy sütőpapírral kibélelt piteformába nyomkodom - elég vékony lesz a tésztája. Ezt kb. 15 percre a hűtőbe teszem lehűlni, majd 180 fokra felhevített sütőben elősütöm ameddig halványbarna lesz ( kb. 15-20 perc).
Közben elkészítem a tölteléket - a tehéntúrót összekeverem a porcukorral, a lereszelt citromhéjjal, vaníliás cukorral, és a tojásokkal ( én hozzátettem a tésztából megmaradt fehérjét is).
Ezt az elősütött tésztán egyenletesen eloszlatom, majd meghámozott és felszeletelt körtét rakok a tetejére - lehet jó sűrűn, mert összesül egy kicsit.
Visszateszem a sütőbe és kb. 30 perc alatt készre sütöm - arra kell figyelni hogy a tészta széle ne égjen meg nagyon, ha már barnul akkor kész. A töltelék szépen felnő a tojástól.
Langyosan a legfinomabb!
Az eredeti recept a Nők Lapja Konyha szeptemberi számában volt.
Nincsenek megjegyzések:
Megjegyzés küldése