2011. január 21., péntek

Chocolate chip cookie - csokis süti


Ez az a süti ami gyorsan elkészül, és gyorsan el is fogy. Ronda de finom. Francia kolleganőm szolgáltatta az eredeti receptet, azóta is áldom a nevét bárhányszor sütöm:)




Hozzávalók:
25 dkg liszt (az eredeti recept szerint fehér, de lehet teljes kiőrlésű, vagy vegyesen fehér és teljes kiőrlésű)
12,5 dkg vaj
20 dkg csoki-darab ( süthető csoki-tallér, de ha az nincs megteszi az összevágott bármilyen csoki is)
20 dkg cukor (vegyesen barna és fehér is lehet)
1 nagy tojás
1 csipet só
1 kiskanál sütőpor
1 nagy pohár (2,5 dl) sütőrum
Először összekavarjuk a lisztet a sütőporral, a sóval, a csokidarabokkal.


Külön edényben összekavarjuk a lágy vajat a cukorral, tojással és a rummal.


Ezután a nedves hozzávalókat összekavarjuk a lisztes keverékkel. Egy viszonylag lágy tésztát kapunk. Opcionálisan lehet hozzáadni összedarabolt mogyorót, diót, vagy akár fűszereket, attól csak finomabb lesz.
A masszából  kiskanállal sütőpapírral bevont tepsibe kis halmokat teszünk, egymástól 3-5 centi távolságra, mert a süti sülés közben szétlapul.
Elvileg 8 percig kell sütni, magas hőfokon ( 180-200 fokon), de én kb. 15 percig szoktam sütni, közben megnézem, ha látom hogy pirul a széle akkor gyorsan kiveszem.

3 megjegyzés:

  1. Köszi, run-nal is nagyon jó lett :)

    VálaszTörlés
  2. Rumot lehet valamivel pótolni? Nem nagyon vok érte oda... Pálinkával esetleg?:)

    VálaszTörlés
  3. :D biztos azzal is jó lesz, igazából nem érződik a rum rajta nagyon, csak gondolom attól lesz puha...

    VálaszTörlés