2011. június 9., csütörtök

Gyors cseresznyés lepény


Fűszeres Eszternél olvastam tavaly ezt a gyors és nagyon finom sütit, azóta már többször elkészítettem mindenféle gyümölccsel. Most cseresznyével készült.

ez pont meggyes, fagyasztott meggyel.


Hozzávalók:
10 dkg vaj
15 dkg porcukor
13 dkg rétesliszt
2 tojás
egy nagy tejföl (2-2,5 dl)
fél sütőpor
egy kiskanál szódabikarbóna
kb. fél kg. cseresznye, kimagozva (vagy bármilyen friss/fagyasztott gyümölcs)

ez meg nektarinos
A lágy vajat habosra kavarjuk a porcukorral, hozzáadjuk a két egész tojást és a tejfölt. jól összekavarjuk. Ezután beletesszük a sütőporral és a szódabikarbonával összevegyített réteslisztet. Egy elég lágy, folyós elegyet kapunk. Ezt egy kisebb tepsibe vagy piteformába tesszük - én mindig teszek alá sütőpapírt illetve az utóbbi időben tepsiben készítem, miután a piteformámból rendszeresen kicsordult. Az pedig a sütő aljára égve annyira nem vicces, viszont kifejezetten füstös. A tetejére rádobáljuk a kimagozott cseresznyét vagy bármilyen friss gyümölcsöt ami épp otthon van. A teljes előkészület nem több mint 15 perc.
150-160 fokos sütőben kb. fél óra alatt sül meg, tűpróbával lehet ellenőrizni hogy elkészült-e.

 Ha kihűlt a tetejét megszórhatjuk porcukorral, de anélkül is nagyon finom.

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése